Backup

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder een computer. Van het maken van een factuur, het uittypen van een offerte, het opslaan van bestellingen tot het versturen van mail. Natuurlijk mogen wij de boekhouding en de administratie niet vergeten. Al deze data wordt van zelfsprekend opgeslagen op de computer zonder daar later nog eens bij stil te staan. Wat gebeurd er als de computer het begeeft, als de harde schijven kapot gaan of nog erger: als er brand uitbreekt?

Interne back-up
Het is eigenlijk onmogelijk om een back-up te maken van alle gegevens die belangrijk zijn. Stelt u eens voor dat alle data nu opeens weg zou zijn. Er ontstaan dan opeens hele grote problemen die heel makkelijk waren te voorkomen. Alle bedrijven zouden intern een back-up moeten maken. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld elke avond een kopie gemaakt wordt (van de server en/of van verschillende systemen) en wordt opgeslagen op een daarvoor ingerichte back-up server.

Door het gebruikt te maken van een interne back-up kan er tijdens problemen heel snel een back-up terug gezet worden zonder dat dit teveel werk en tijd kost.

Externe back-up
Zoals al beschreven is in de eerste alinea kan er helaas altijd brand uitbreken in uw bedrijfspand. De interne back-up zal hierdoor ook verloren gaan waardoor u weer terug bij af bent. Ondanks de goede back-ups zijn door de brand alsnog alle gegevens verloren gegaan. Dit kan natuurlijk ook gebeuren door andere oorzaken zoals waterschade. Om deze risico weg te nemen is het verstandig om te zorgen dat er een back-up gemaakt wordt buiten uw pand.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een externe back-up te gebruiken. Hierdoor duurt het alleen langer voordat er een back-up terug geplaatst is.

Onze oplossing
Wijtec heeft een geheel systeem ontwikkeld waardoor er op een zeer eenvoudige maar veilige manier gebackupped kan worden. Onze software is speciaal gemaakt voor de externe back-up. Natuurlijk kunnen wij u ook van dienst zijn bij het verzorgen van interne back-up systemen. Er zijn voor u 2 verschillende cliënt programma's. Wijtec OBM, deze is speciaal voor servers. Voor computers bestaat het Wijtec ACB pakket. Er zijn tussen deze 2 programma's aardig wat verschillen, hierdoor kan het handig zijn om op een computer toch Wijtec OBM te gebruiken. Dit kan natuurlijk zonder problemen.

Functies
Een kleine greep uit de functies van dit systeem:

  1. Alles is versleuteld, ook tijdens het verzenden / ontvangen
  2. Zeer slim systeem om dataverkeer en bandbreedte te beperken
  3. Veel modules zoals MySQL, Lotus Notes, MS exchange, Oracle
  4. Ondersteund alle OS
  5. Ondersteund 24 talen
  6. Uitgebreide planningsmogelijkheden voor het uitvoeren van 1 of meerdere back-ups
  7. Mogelijkheid om bestanden direct automatisch te backuppen zodra hij veranderd is
  8. Mogelijkheid om het systeem vrijblijvend te testen voor 1 maand

Meer informatie
Al onze veldwerkzaamheden m.b.t. backup worden verricht onder onze handelsnaam BackupCentral. Voor meer informatie kunt u ook even een kijkje nemen op www.backupcentral.nl

Contact
Het systeem heeft heel veel opties en mogelijkheden, deze willen wij u graag vertellen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.