VPS

Een virtual private server (VPS) is een systeem om op een fysieke server meerdere 'virtuele' machines te implementeren.

Bij VPS-technologie draait het vooral om het opsplitsen van een fysieke server in meerdere kleinere (virtuele) servers. Iedere VPS krijgt een eigen deel resources toegewezen, welke in principe gegarandeerd beschikbaar zijn voor de VPS. Als voorbeeld kan de fysieke server 8GB ram hebben, waarvan 2GB gegarandeerd voor elke VPS beschikbaar is.

Elke VPS heeft zijn eigen RAM, eigen diskruimte, eigen processen, eigen OS, eigen serverload, en zelfs een eigen filesystem. Met andere woorden: elke VPS is geheel onafhankelijk, en dus "Private".

Verschillende VPS-servers staan op 1 fysieke server maar werken volledig onafhankelijk van elkaar. Als 1 VPS op de server een hoge load heeft, dan heeft alleen die VPS zelf daar last van, en andere VPS's niet. Echter, in extreme gevallen, zoals bij een grote DDoS-aanval, kan het voorkomen dat het host-systeem zo erg overbeladen raakt, dat de andere VPS's op dezelfde server daar ook last van hebben. Maar onder normale omstandigheden zijn VPS's onafhankelijk. .

Eigenlijk kan een VPS alles doen, wat een dedicated server kan. Echter CPU intensieve applicaties, zoals gameservers of zware applicaties, kunnen beter op een dedicated server gedraaid worden. .

Wij bieden VPS-en aan op maatwerk. De VPS wordt afgestemd op de verwachte belasting en wensen. Door deze flexibele instelling kunnen wij bijna alle soorten configuraties voor uw maken. Neem hiervoor contact met ons op.